rabotatuk.com Работа тук Как да се представим на интервю за работа?

Как да се представим на интервю за работа?

Публикувано на:  04-04-2021


rabotatuk.com

Как да се представим на интервю за работа?

Кандидатствали сте за работа и имате насрочено интервю? Често интервюто за работа започва с въпроса: „Представете се, разкажете нещо за себе си?“ Помислете добре какво ще отговорите на този въпрос, защото само веднъж правите първо впечатление. При интервюто за работа е необходимо време между 3 и 5 минути да се постигне голяма част от впечатлението.

ВАЖНО: Не разказвайте цялата си автобиография. Отговорът трябва да дава информацията, която е важна за конкретната позиция.

Не се изказвайте негативно за предишния си работодател.

Чрез този въпрос работодателят иска да разбера с какви умения и знания може да се впишете в колектива. За да може добре да се представите първо си отговорете на следните въпроси:

  • Какво ме е довело до интервюто за работа? Какво искам от тази работа?
  • С какво мога да допринеса за компанията? Какво мога да дам от себе си?

Пример: Кандидатствате за програмист и Ви задават въпроса: „Представете се, разкажете нещо за себе си?“

Отговор: „Работят като програмист от 5 години. Прекарвам по-голямата част от деня си зад компютъра. Вашата компания е стабилна и е лидер на пазара. Затова реших да кандидатствам. „

Как трябва да звучи правилния отговор:

„Занимавам се професионално с програмиране повече от 5 години. Работил съм по проекти (кратък пример), но желая нови предизвикателства, за да развия своите умения. Затова кандидатствам във Вашата фирма като един от лидерите на местния пазар.

Отговорът трябва да е кратък и уверен, да показва малка част от миналото Ви, текущото състояние и да поставите цел в бъдещето.